van tekening tot kunst

Van tekening tot kunst

Maak er wat moois van

Dit zeg ik vaak en dit is niet voor niets. Mijn kijk op het leven zit hierachter. Deze komt ook naar voren in mijn werk. Letterlijk en figuurlijk van tekening tot kunst. 

Het gaat niet vanzelf. Zodra je de eerlijke werkelijkheid er in terug ziet, deze aanvoelt als het ware. Dan ben ik tevreden, dat vind ik het mooist. Dit is niet makkelijk om voor elkaar te krijgen. Des te mooier als het lukt!

 

Van tekening tot kunst, dit is TekenKracht!

Het idee achter TekenKracht is eenvoudig. Jij hebt een idee, ik teken dit en daar maak ik weer een kunstwerk van.

Wil je meer weten? Hieronder heb ik een aantal klantreviews voor je verzameld.

Marian Heino: "Ten eerste vind ik TekenKracht een geniaal idee! Ik weet zeker dat anderen hier een heleboel inspiratie van op kunnen doen. Superblij werd ik van alle tekeningen waar ik uit kon kiezen en het uiteindelijke resultaat is geweldig, ik kijk er elke dag met veel vreugde naar."

Mieke van de Pol: "We hebben een prachtige herinnering aan ons 40-jarig huwelijk aan de muur hangen gemaakt door Leslie. Ook als je zelf nog geen vastomlijnd idee hebt, helpt Leslie je om een keuze te maken. Ik ben supertevreden met de samenwerking en met het eindresultaat! "

Marlies Schepers: "Samen, dat is wat ik heb ervaren aan TekenKracht. Leslie weet door goed door te vragen, goed te filteren wat de wens is van zijn klant. Hij bespreekt alles goed, goed overleg, leuke tussentijdse updates! Je blijft als klant het hele proces volgen. Door Leslie en zijn TekenKracht heb ik nu een prachtig kunstwerk in mijn woonkamer, waar ik dagelijks met een goed gevoel naar kijk."

Rob Kriele: "Opdracht gegeven om een persoonlijk logo te ontwerpen voor mijn koksmessen. Goed gesprek gehad waaruit een mooi logo is gekomen. Hield mij regelmatig op de hoogte over de voortgang. Fijne samenwerking."

Nieuwsgierig naar wat ik voor jou kan doen? Dan hoor ik graag van je. Hier vind je mijn contactgegevens.

Meer zien? Volg TekenKracht op Facebook en Instagram

 

Dwars door vlakken

Ze zeggen wel eens: je hebt tekenaars en schilders. Dat klinkt misschien simplistisch, maar wat tegelijkertijd bedoeld wordt is: je hebt kunstenaars die denken in lijnen, en kunstenaars die denken in vlakken. Met lijnen en vlakken kun je hele werelden scheppen.

De tekenaar is een zoeker. Als de ene lijn niet klopt, dan zet hij een nieuwe lijn, donkerder en dikker, en de vorige lijn valt gelijk niet meer op. De schilder wil zo snel mogelijk vinden: wat zijn de belangrijkste vlakken en welke kleurtonen hebben ze; al die details komen later wel (of niet).

Maar wat is Leslie? In zijn tekeningen heeft hij het lef om zijn zoekproces te laten zien. De tekeningen naar Delacroix zijn wervelend. Ze gaan leven en krijgen een innerlijk, waardoor zelfs een leeuw menselijk wordt. Andere figuren zijn eenvoudiger en directer neergezet, en krijgen daardoor iets breekbaars.

Hoe anders wordt het als Leslie gaat denken in (kleur)vlakken. Zijn figuren lijken dan maskers te dragen, waardoor de dingen gaan schuren. Op het ene moment zijn we duidelijk op een dansvloer, maar kijken we hier naar een snapshot van een feestje, of plakt iemand vanuit de toekomst blije gezichten over mensen die onomkeerbaar zijn veranderd? Het andere moment zijn we in een huiskamer waar van alles gebeurt, maar de grote vlakken scheppen rust. Er is een deur geopend, maar het uitzicht dat we door de ramen zien lijkt voorgoed onbereikbaar. Als toeschouwer laat je je blik meevoeren, zwierend langs lijnen en dwars door vlakken.

 

Jos Eertink

Stadsdichter van Enschede

2019